Volwassenen

Iedere vrijdagmiddag geef ik een begeleide dansmeditatie. Wat je daarin kunt verwachten? Ik beloof je dat meer rust krijgt in je hoofd, doordat je je lichaam in beweging zet. Dat is de kracht en de magie van dans. Je voelt je energiek én ontspannen. Je hebt weer overzicht. Je voelt je weer verbonden met jezelf én de ander. 

Misschien lukt het je door te dansen je gepieker en andere ongemakken los te laten. Sta jezelf toe in beweging te komen en stapje voor stapje te verkennen, te voelen, te wéten. 

We dansen in een knusse speelzaal op een basisschool. Die wordt met lekkere wind van buiten geventileerd. Samen dansen we op blote voeten. Ik begin de Dansmeditatie met een Warming Up. De ruimte vult zich met muziek die je ‘aanzet’. Diverse muziek die jou leidt naar vitaliteit, ontspanning, en verbinding! 

Het dansen kan expressief, naar buiten gericht zijn, lekker losgaan, maar ook ingetogen en rustig, naar binnen gekeerd. Jouw bereidheid om te voelen en de stimulerende energie van de muziek helpen je uit je hoofd en in je lijf te komen. Aandacht voor je adem speelt ook een belangrijke rol. Je komt in contact met jezelf, de ander en allerlei dingen die op dat moment in je leven spelen.

We dansen toe naar steeds meer ontspanning en contact met jezelf. Het einde van de dans geeft vaak een gevoel van rust, ontspanning en verbinding. En dat voelt als thuiskomen.

Fysiek ongemak? Jíj alleen bent degene die echt kan voelen wat je lichaam nodig heeft en wat het aankan. Je mag oefenen om goed jouw energie te bewaken tijdens het dansen. Wat een uitdaging: hoeveel energie geef je en behoud je, ongeacht hoe een ander beweegt?! Eigenlijk is dat op de dansvloer niet anders dan daarbuiten. Maar fysieke ongemakken of beperkingen zijn geen bezwaar om mee te kunnen dansen. Je beweegt met wat je op het moment aankan en wat voor jou goed voelt. En meestal verandert je energie ook tijdens het dansen. Ook oefenen we met respectvol grenzen stellen en “nee” zeggen. Of juist “Ja” zeggen. Steeds weer opnieuw voelen, wat klopt er nu voor mij?

Enkele reacties na een Dans en Geniet Middag:

“Ik wist niet dat ik bepaalde lichaamsdelen eigenlijk nooit bewoog. Ik heb nieuwe fysieke ontdekkingen gedaan, ik krijg meer lichaamsbewustwording.”

“Ik geef mijzelf de uitdaging om eens te bewegen op een manier die ik nog niet ken”.

“ Ik ben diep geraakt in de Stilte”.

“ Ik observéér meestal eerst het onbekende. Maar je hebt mij toch in beweging gekregen”.

“Wat fijn om aan het begin van de dans zo in je lichaam te zakken”

“Dit is gewoon leuk!”