Volwassenen

Dansmeditaties in de Ochtend 
Iedere vrijdagochtend geef ik een begeleide dansmeditatie. Wat je daarin kunt verwachten? Ik beloof je dat meer rust krijgt in je hoofd, doordat je je lichaam in beweging zet. Dat is de kracht en de magie van dans. Je voelt je energiek én ontspannen. Je hebt weer overzicht. Je voelt je weer verbonden met jezelf én de ander. 

Misschien lukt het je door te dansen je gepieker en andere ongemakken los te laten. Sta jezelf toe in beweging te komen en stapje voor stapje te verkennen, te voelen, te wéten. 

We dansen in een knus zaaltje die met de lekkere wind van buiten wordt geventileerd. Samen op blote voeten. Ik begin de Dansochtend met een Warming Up, een Deelronde en Welkomstcirkel. De ruimte vult zich met muziek die je ‘aanzet’. Diverse muziek die jou leidt naar vitaliteit, ontspanning, en verbinding! 

Het dansen kan expressief, naar buiten gericht zijn, lekker losgaan, maar ook ingetogen en rustig, naar binnen gekeerd. Jouw bereidheid om te voelen en de stimulerende energie van de muziek helpen je uit je hoofd en in je lijf te komen. Aandacht voor je adem speelt ook een belangrijke rol. Je komt in contact met jezelf, de ander en allerlei dingen die op dat moment in je leven spelen.

We dansen toe naar steeds meer ontspanning en contact. Het einde van de dans geeft vaak een gevoel van rust, ontspanning en verbinding. En dat voelt als thuiskomen.

Fysiek ongemak? Jíj alleen bent degene die echt kan voelen wat je lichaam nodig heeft en wat het aankan. Je mag oefenen om goed jouw energie te bewaken tijdens het dansen. Wat een uitdaging: hoeveel energie geef je en behoud je, ongeacht hoe een ander beweegt?! Eigenlijk is dat op de dansvloer niet anders dan daarbuiten. Maar fysieke ongemakken of beperkingen zijn geen bezwaar om mee te kunnen dansen. Je beweegt met wat je op het moment aankan en wat voor jou goed voelt. En meestal verandert je energie ook tijdens het dansen. Ook oefenen we met respectvol grenzen stellen en “nee” zeggen. Of juist “Ja” zeggen. Steeds weer opnieuw voelen, wat klopt er nu voor mij?

Enkele reacties na een Dans en Geniet Ochtend:

“Ik wist niet dat ik bepaalde lichaamsdelen eigenlijk nooit bewoog. Ik heb nieuwe fysieke ontdekkingen gedaan, ik krijg meer lichaamsbewustwording.”

“Ik geef mijzelf de uitdaging om eens te bewegen op een manier die ik nog niet ken”.

“ Ik ben diep geraakt in de Stilte”.

“ Ik observéér meestal eerst het onbekende. Maar je hebt mij toch in beweging gekregen”.

“Wat fijn om aan het begin van de dans zo in je lichaam te zakken”

“Dit is gewoon leuk!”

 Dans en Geniet Ochtenden worden in de zomer ook buiten gegeven.