Volwassenen

Dansmeditaties in de Ochtend 
Iedere vrijdagochtend wordt een begeleide dansmeditatie gegeven.  Maar wat is dat eigenlijk, een dansmeditatie?

Heb jij ooit ervaren hoe fijn het is om je hoofd tot rust te brengen door je lichaam in actie te zetten? Waarna je dan volkomen ontspannen, weer overzicht krijgt?

Denken… dat doen we continue, soms zo veel en zo lang dat het denken niet meer functioneel is, dan gaan we piekeren. Over van alles en nog wat. 

Misschien lukt het je door de beweging dat gepieker en andere ongemakken los te laten. Sta jezelf toe in beweging te komen en stapje voor stapje te verkennen, te voelen, te wéten. Ik sta klaar om jou in dit proces te begeleiden. Ik gun een ieder het bevrijdende gevoel wanneer je kiest om écht volledig jouw eigen dans in te gaan.

Een ronde zaal in het splinternieuwe Geesterhage – gebouw wacht op jou. Ik ben heel enthousiast over de akoestiek en vul de ruimte met passende muziek. Muziek die jou leidt naar ontspanning, geluk en veel energie in je lijf! 

——————————————————————————————————-

Mediteren associeren we met stilzitten en ogen dichtdoen. En dan observeer je je gedachten, lichaam en gevoelens. Dansen is eigenlijk gewoon lekker bewegen, je laten leiden door de muziek. Met een dansmeditatie doe je beide tegelijk; je beweegt op de muziek en je voelt en kijkt ook wat dat met jou doet. Al dansend kun je zo veel tegenkomen over jezelf…..

Het dansen zelf kan expressief, naar buiten gericht zijn, lekker losgaan, maar ook ingetogen en rustig, naar binnen gekeerd. Jouw bereidheid om te voelen en de stimulerende energie van de muziek helpen je uit je hoofd en in je lijf te komen. Aandacht voor je adem speelt ook een belangrijke rol. Je komt in contact met jezelf, de ander en de dingen die op dat moment in je leven spelen.

Het einde van de meditatie is een gevoel van rust. Thuiskomen bij jezelf. Je voelt ontspanning, en tegelijkertijd ook de energie weer door je lichaam stromen. En dat is Genieten!

Tijdens de meditatie ben je vrij om te bewegen hoe jij dat wilt. Er is geen goed of fout. Danservaring is niet belangrijk. Net zo min als leeftijd, hoeveelheid energie, geslacht, postuur of humeur. De muziek is zeer divers en sluit geen enkel genre uit; ze is bedoeld om jou te stimuleren en steunen in je bewustwordingsproces.

Fysiek ongemak? Jíj alleen bent degene die echt kan voelen wat je lichaam nodig heeft en wat het aankan. Daarom ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen lichaam. En mag je ook goed jouw energie bewaken tijdens het dansen. Dat is tevens een uitdaging; hoeveel energie geef je en behoud je, ongeacht hoe een ander beweegt?! Eigenlijk is dat op de dansvloer niet anders dan daarbuiten. Maar fysieke ongemakken of beperkingen zijn geen bezwaar om mee te kunnen dansen. Je beweegt met wat je op het moment aankan en wat voor jou goed voelt. En meestal verandert je energie in de dans. Deelnemers ervaren vaak een gevoel van ontspanning én energie na afloop van de dansmeditatie.

Enkele reacties na een Dans en Geniet Avond:

“Ik wist niet dat ik bepaalde lichaamsdelen eigenlijk nooit bewoog. Ik heb nieuwe fysieke ontdekkingen gedaan, ik krijg meer lichaamsbewustwording.”

“Ik geef mijzelf de uitdaging om eens te bewegen op een manier die ik nog niet ken”.

“ Ik ben diep geraakt in de Stilte”.

“ Ik observéér meestal eerst het onbekende. Maar je hebt mij toch in beweging gekregen”.

“Wat fijn om aan het begin van de dans zo in je lichaam te zakken”

“Dit is gewoon leuk!”

 Dans en Geniet Avonden worden in de zomer ook buiten gegeven.